ΦΡΑΟΥΛΑ

Ποικιλία αμπέλου έγχρωμη, παραγωγική η οποία καλλιεργείται πολλά χρόνια στη χώρα μας και θεωρείται ιθαγενής ποικιλία.
Δε συνιστάται η επέκταση της καλλιέργειάς της, επιτρέπεται όμως (και καλλιεργείται) στην Πελοπόννησο και σποραδικά απαντάται σε ολόκληρη την αμπελουργική χώρα.
Κωδικός: Fraoula

Ποικιλία αμπέλου έγχρωμη, παραγωγική η οποία καλλιεργείται πολλά χρόνια στη χώρα μας και θεωρείται ιθαγενής ποικιλία.

Δε συνιστάται η επέκταση της καλλιέργειάς της, επιτρέπεται όμως (και καλλιεργείται) στην Πελοπόννησο και σποραδικά απαντάται σε ολόκληρη την αμπελουργική χώρα.

Παραλλαγή της αναφέρεται η Άσπρη (Λευκή) φράουλα, που μάλλον όμως πρόκειται για ξεχωριστή ποικιλία.

Φύλλο μέτριου έως μεγάλου μεγέθους, στρογγυλό, πεντάλοβο, πεντάκολπο, βαθυπράσινο στην άνω επιφάνεια, ανοιχτού πράσινου χρώματος στην κάτω επιφάνεια.

Μισχικός κόλπος σχήματος U ανοιχτού.

Σταφύλι μεγάλο έως πολύ μεγάλο (30 – 45 εκατοστά), κυλινδρικό έως κυλινδροκωνικό, αραιόρραγο.

Ράγα μεγάλη, ωοειδής, με φλοιό λεπτό, διαφανή, ρόδινο ή ερυθρορόδινο, πεπιεσμένη στο μέσο της.

Σάρκα τραγανή, με ουδέτερη γεύση.

Μορφώνεται σε υψίκορμο κύπελλο ή σε κρεββατίνα και δέχεται κλάδεμα βραχύ ή μεικτό.

Τα σταφύλια απαντούν στον τρίτο ή τέταρτο κόμβο του καρποφόρου βλαστού.

Είναι ευαίσθητη η ποικιλία Φράουλα στον περονόσπορο και το ωίδιο.

Προτιμά εδάφη γόνιμα, πεδινά.

Τα σταφύλια της φράουλας δεν προσφέρονται για συντήρηση και μεταφορά, λόγω όμως της οψιμότητας και της μεγάλης παραγωγικότητας εκτιμάται και συνιστάται για την εσωτερική αγορά.

Όψιμη ποικιλία, ωριμάζει τα σταφύλια κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.