Kalamon2

ΚΑΛΑΜΩΝ

Η Καλαμών είναι ποικιλία ελιάς η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή μαύρων κονσερβών και μάλιστα του τύπου «χαρακτές ξυδάτες» εκλεκτής ποιότητας.
Φέρει και τις συνωνυμίες: Αετονύχι, Αετονυχολιά, Καλαματιανή, Κορακολιά, Τσιγκέλι, Τσιγκελολιά και Χονδρολιά.
Κωδικός: Kalamon

Η Καλαμών είναι ποικιλία ελιάς η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή μαύρων κονσερβών και μάλιστα του τύπου «χαρακτές ξυδάτες» εκλεκτής ποιότητας.

Φέρει και τις συνωνυμίες: Αετονύχι, Αετονυχολιά, Καλαματιανή, Κορακολιά, Τσιγκέλι, Τσιγκελολιά και Χονδρολιά.

Καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας.

Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 7 – 10 μέτρων.

Τα φύλλα της είναι βαθυπράσινα, μήκους 8,48 εκατοστά και πλάτους 1,64 εκατοστά.

Ο καρπός έχει σχήμα μονόπλευρο, κυρτό και μέσο βάρος 0,60 γραμμάρια.

Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 8,3:1.

Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 17 %.

Ευδοκιμεί σε περιοχές μεγάλων βροχοπτώσεων και υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας.

Θεωρείται ποικιλία ανθεκτική στο δάκο και στο βερτισίλλιο και έχει ζωηρή βλάστηση.

Έχει υψηλή παραγωγή και υψηλή παρενιαυτοφορία και πολύ µικρή ικανότητα ριζοβολίας.

Ο καρπός της ωριµάζει από τον Νοέμβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.