ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ

Καλλιεργείται στις αμπελουργικές περιοχές της Θεσσαλίας και Μακεδονίας, σε έκταση αρκετά σημαντική.
Κατατάσσεται στις «επιτρεπόμενες» και όχι στις «συνιστώμενες» ποικιλίες.
Είναι γνωστή και ως Μοσχάτο μαύρο.
SKU: Mosxato Amvourgou

Καλλιεργείται στις αμπελουργικές περιοχές της Θεσσαλίας και Μακεδονίας, σε έκταση αρκετά σημαντική.

Κατατάσσεται στις «επιτρεπόμενες» και όχι στις «συνιστώμενες» ποικιλίες.

Είναι γνωστή και ως Μοσχάτο μαύρο.

Φύλλο μέτριο έως μεγάλο, πεντάκολπο με έλασμα κυματώδες.

Κάτω επιφάνεια χνοώδης.

Μισχικός κόλπος σχήματος V ή U.

Σταφύλι σχεδόν μεγάλο, κυλινδρικό ή κυλινδροκωνικό, αραιόραγο.

Ράγα μέτρια έως μεγάλη, ελλειψοειδής με φλοιό μελανο – ιώδη, καλυμμένο με λεπτό στρώμα άχνης.

Σάρκα μάλλον υδαρής, αλλά αρωματική (μοσχάτη) και με γλυκιά γεύση.

Ποικιλία αμπέλου ζωηρή, μέτρια παραγωγική.

Μορφώνεται σε χαμηλό κύπελλο και δέχεται κλάδεμα βραχύ.

Συνιστάται η καλλιέργειά του σε ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες, όπου αναπτύσσει τις ιδιότητές του.

Σε αντίθετη περίπτωση και με άστοχες καλλιεργητικές επεμβάσεις που αυξάνουν την παραγωγή υποβαθμίζεται έντονα η ποιότητα των σταφυλιών.

Η πλήρης ωρίμανση των σταφυλιών τοποθετείται από τις 15 έως τις 25 Αυγούστου.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty