ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΣΠΡΟ

Η ποικιλία είναι γνωστή και ως Μοσχάτο Σάμου, Μοσχούδι, Μοσχοστάφυλλο, Μοσχάτος λευκός και θεωρείται όμοια με την καλλιεργούμενη στη Γαλλία Muscat de Frontigran.
Συνιστάται η καλλιέργεια της ποικιλίας στις αμπελοφόρες περιοχές των νομών Σάμου, Αχαΐας, Κεφαλληνίας, Δωδεκανήσου.
Κωδικός: Mosxato Aspro

Η ποικιλία είναι γνωστή και ως Μοσχάτο Σάμου, Μοσχούδι, Μοσχοστάφυλλο, Μοσχάτος λευκός και θεωρείται όμοια με την καλλιεργούμενη στη Γαλλία Muscat de Frontigran.

Συνιστάται η καλλιέργεια της ποικιλίας στις αμπελοφόρες περιοχές των νομών Σάμου, Αχαΐας, Κεφαλληνίας, Δωδεκανήσου.

Φύλλο μέτριο, στρογγυλό, πεντάκολπο, πεντάλοβο, με μισχικό κόλπο U κλειστού ή λύρας.

Σταφύλι μεγάλο, απλό, κωνικό ή κυλινδρικό, πυκνό.

Ράγα μεγάλη, σχεδόν σφαιρική με κίτρινο χρυσαφί χρώμα και ανθεκτική επιδερμίδα.

Σάρκα τραγανή, ανθεκτική, με άρωμα μόσχου.

Λευκή, πρώιμη (πλήρης ωρίμανση σταφυλιών από το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου), παραγωγική (έχει καρποφόρο και τον οφθαλμό της βάσης της κληματίδας).

Τα πρέμνα μορφώνονται σε κύπελλο και δέχονται κλάδεμα βραχύ (κεφαλή με 2 – 3 οφθαλμούς).

Από το γλεύκος της ποικιλίας αυτής παρασκευάζονται διάφοροι τύποι οίνων (μιστέλια, ημίγλυκοι, ρητηνίτης).

Η πλήρης ωρίμανση των σταφυλιών τοποθετείται από τις 15 – 25 Αυγούστου.

Reviews

There are yet no reviews for this product.