ΝΑΡΚΙΣΣΟΙ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΙ / ΒΟΛΒΟΙ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ 10/12

3,00 €
Φάκελος με βολβούς από νάρκισους 5 τεμαχίων.
Εκτός από τον κήπο και τα μπαλκόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν φυτό εσωτερικού χώρου, ενώ τα αρωματικά του άνθη διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ανθοδοχείο.
Διατίθενται σε φάκελο με διάφορα χρώματα.
Κωδικός: Narkissoi meigma fakelaki

Φάκελος με βολβούς από Νάρκισους 5 τεμαχίων.

Ο Νάρκισσος (Narcissus spp., Amaryllidaceae) ή ζαμπάκι ή μανουσάκι είναι πολυετές βολβώδες καλλωπιστικό φυτό με ποώδη ανάπτυξη.

Το όνομά του παραπέμπει στην Ελληνική μυθολογία όπου ο Νάρκισσος, γιος του ποταμού Κηφισού και της νύμφης Λειριώπης, όταν καθρεφτίστηκες στα νερά της πηγής του Ελικώνα ερωτεύτηκε την ίδια του τη μορφή και έμεινε εκεί σκυμμένος να την κοιτάζει μέχρι που πέθανε.

Το φυτό Νάρκισσος πήρε το όνομα του γιατί τα όμορφα άνθη του γέρνουν προς τα κάτω.

Το ύψος του κυμαίνεται από 20 έως 50 εκατοστά.

Οι βολβοί του είναι χιτωνωτοί και το μήκος τους μπορεί να φτάσει τα 10 εκατοστά και είναι οι μεγαλύτεροι βολβοί από τα καλλωπιστικά βολβώδη.

Τα φύλλα του εκπτύσσονται από τη βάση του φυτού σε δέσμη, έχουν όρθια ή ελαφρά κυρτή ανάπτυξη και γραμμοειδή με μήκος 40 εκατοστά και πλάτος 2 εκατοστά περίπου.

Από το κέντρο της δέσμης των φύλλων βγαίνουν τα ανθικά στελέχη τα οποία είναι κοίλα κυλινδρικά.

Τα άνθη φέρονται μοναχικά ή σε μικρές ομάδες που σχηματίζουν σκιάδια, στην κορυφή των ανθικών στελεχών και είναι μονά ή διπλά και εύοσμα.

Έχει την πρωιμότερη άνθηση από τα βολβώδη φυτά και ανάλογα με την ποικιλία και την εποχή φύτευσης ανθίζει από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο και η άνθηση διαρκεί 3 – 4 εβδομάδες.

Είναι ανθεκτικό καλλωπιστικό φυτό στις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις και προσαρμόζεται τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές θερμοκρασίες.

Αναπτύσσεται σε όλα τα εδάφη αλλά στα βαθιά και πλούσια (αργιλοασβεστώδη ή αμμοαργιλώδη) παράγονται πιο εύρωστα και υγιή φυτά.

Απαραίτητη είναι η καλή αποστράγγιση των εδαφών και ο εμπλουτισμός τους με αρκετή ποσότητα οργανικής ουσίας.

Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις αλλά αναπτύσσεται ικανοποιητικά και σε ημισκιερές τοποθεσίες.

Σε ζεστές και ξηρές περιοχές για την επιτυχή βλάστηση των βολβών, απαιτείται πότισμα αμέσως μετά τη φύτευση έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή οι βολβοί με το έδαφος και να ξεκινήσει η ριζοβολία.

Οι αρδεύσεις πρέπει να συνεχίζονται αν δεν βρέχει και επικρατεί ξηρασία.

Είναι πολύ διαδεδομένο καλλωπιστικό φυτό εξ’ αιτίας της πρωιμότητας της άνθησής του και τις πολλές χρήσεις του.

Εκτός από τον κήπο και τα μπαλκόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν φυτό εσωτερικού χώρου, ενώ τα αρωματικά του άνθη διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ανθοδοχείο.

Διατίθενται σε φάκελο με διάφορα χρώματα.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.